ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Hung Gar (5 - 13 ετών)

post image

Το KUNG FU είναι μία ιδανική τέχνη για να ξεκινήσεις στην παιδική ηλικία. Βοηθάει τα παιδιά να γυμναστούν σωστά, να αποκτήσουν έλεγχο στο σώμα τους αλλά και στον συναισθηματικό τους κόσμο, να μάθουν να συγκεντρώνονται και να αποδίδουν καλύτερα. Τα μαθαίνει να είναι μαχητικά χωρίς να γίνονται επιθετικά. Πως να χησημοποιούν τις ικανότητες τους δημιουργικά και πως να ξεπερνουν τους φόβους και τις ανασφάλειες τους. Η ισορροπημένη εξάσκηση νου και σώματος που προσφέρει το Κουνγκ Φου, δίνει στα παιδιά την ισορροπία που χρειάζονται, σε μία εποχή αυξημένων απαιτήσεων και πίεσης χρόνου.

Το σύστημα που δισάσκονται είναι το Hung Gar, το σύστημα του Τίγρη και του Γερανού, που χτίζει γερά θεμέλια στην φυσική κατάσταση, την διαχείρηση της δύναμης, την ισορροπία και την αυτοσυγκέντρωση. Μέσω της αναλυτικής και ποικίλης ύλης του που αποτελείται από αρκετές φόρμες σκιαμαχίας με "άδεια χέρια" ή με παραδοσιακά όπλα (κοντάρι, σπαθιά, λόγχες, κ.α.) ο μαθητής του Hung Gar αναπτύσει τόσο την μαχητική του ικανότητα όσο και την αθλητική του δραστηριοποίηση με το σύστημα να είναι ένα απ τα δημοφιλέστερα στύλ Κουνγκ Φου σε εθνικά ή διεθνή πρωταθλήματα. Η προεραιτική συμμετοχή στα προταθλήματα αναπτύσει την υγειή, αυγενή άμιλλα, προσφέρει δυνατές συγκηνησιακές εμπειρίες ενώ οι διακρήσεις σε Παννελήνια ή διεθνή πρωταθλήματα τροφοδοτούν τους διακεκρημένους αθλητές με μόρια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Το παιδικό τμήμα λειτουργέι καθημερινά έτσι ώστε να εξυπηρετεί το πρόγραμμα του κάθε παιδιού. Οι 2-3 προπονήσεις την εβδομάδα είναι ο ελάχιστος χρόνος προπόνησης που προτείνουμε. Οι εγγραφές γίνονται καθ' όλη την διάρκεια του έτους, αφου πρώτα το παιδί κάνει ένα δοκιμαστικό μάθημα.

Το KUNG FU αφορά αγόρια και κορίτσια, τονώνει την αυτοπεποιθηση και την δημιουργικότητα και μαθάινει τα παιδιά να γυμνάζονται σωστά, να αγαπάνε το σώμα τους και να ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους.