Η σχολη

post image

Ο Σύλλογος Κουνγκ Φου Δραπετσώνας ιδρύθηκε το 2011.

Oι δυο δάσκαλοί του, Ξενοφών Βάχος και Άντα Μακρή, διδάσκουν τα συστήματα, Wing Chun (Ming's concept), Hung Gar (Lam's family) και Tai Chi (Chen style), τρία απ' τα πλέον παραδοσιακά και δημοφιλή συστήματα Κουνγκ Φου, που είναι, και τα τρία, ολοκληρωμένα συστήματα μάχης και αυτοβελτίωσης

Ο σύλλογος  λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Master Tang Tung Wing, δίπλα στον οποίο οι δυο δάσκαλοί μας έχουν μαθητεύσει επί χρόνια, πάνω σε διάφορα συστήματα Κουνγκ Φου. Οι ασκούμενοι του συλλόγου μας  έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν σε έναν χώρο, 150 τετ. μέτρων, ειδικά διαμορφωμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της προπόνησης και ταυτόχρονα να εμπνέει το πνεύμα και την φιλοσοφία του παραδοσιακού Κουνγκ Φου. 

Το Wing Chun, το Hung Gar αλλά και το Tai Ji, είναι ολοκληρωμένα συστήματα αυτοάμυνας που το κάθε ένα προσεγγύζει την "μάχη" με διαφορετικό τρόπο. Παράλληλα με την εκγύμναση του σωματός, δίνεται έμφαση στην ακρίβεια εξάσκησης των τεχνικών, στην μηχανική του σώματος αλλά και στην κατανόηση της φιλοσοφίας του Κουνγκ Φου ώς τρόπο εξάσκησης.  Ο ασκούμενος, μαθαίνει να εμβαθύνει στον έλεγχο τόσο της φυσικής του δύναμης όσο και των συναισθημάτων του,  και έτσι αποκτά αποτελεσματικότητα σε κάθε μορφής μάχη. 

Ο συνδιασμός της σκληρής σωματικής άσκησης, με την πνευματικότητα και τον διαλογισμό κάνουν το παραδοσιακό Κουνγκ Φου μία διαχρονική τέχνη αυτοβελτίωσης, σωματικής και πνευματικής, που αναβαθμίζει τις ικανότητές μας σε όλα τα επίπεδα. Ο σύλλογος μας στοχεύει στην ανάπτυξη της  τέχνης του παραδοσιακού Κουνγκ Φου, και στην μελέτη και διαφύλαξη της σημαντικής γνώσης που αυτό προσφέρει στους ανθρώπους, εδώ και αιώνες. Η εμπειρία της εκμάθησης του Κουνγκ Φου εκτός από πολύ καλούς αθλητές, μας κάνει και καλύτερους ανθρώπους. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του συλλόγου μας. 

Το Κουνγκ Φου μπορούν να το εξασκούν άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Δεν περιορίζεται μοναχά στους "δυνατους" και τους εξωστρεφείς ανθρώπους. Δεν προυποθέτει ταλέντο ή προυπηρεσία στις μαχητικές τέχνες. Το βασικό προαπαιτούμενο είναι η συνέπεια και η πειθαρχία στην εξάσκηση. 

Τα προγράμματα της σχολής, αφορούν άτομα από 6 ετών και άνω. 

Στις ηλικίες 6-12 ετών το σύστημα που διδάσκεται είναι το Hung Gar με καθημερινά απογευματινά τμήματα που ξεκινούν στις 6μμ

Για παιδιά άνω των 13 ετών και ενήλικες, η επιλογή του κατάλληλου συστήματος γίνεται κατόπιν γνωριμίας και ενημέρωσης απ' τους Δασκάλους. To τμήμα Wing Chun λειτουργεί καθημερινά 7-8:30μμ και του Tai Ji, 8:30-10:00μμ, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

Ο Σύλλογος Κουνγκ Φου Δραπετσώνας είναι μέλος της Tang's International Kung Fu Association, της World Ho Kam Ming Wing Chun Association, καθώς και της Ελληνικης Ομοσπονδιας Γου Σου Κουνγκ Φου. Είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με πιστοποιημένους προπονητές.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου, αποτελεί τον επίσημο φορέα εκπροσώπισης του Κουνγκ Φου, ως παγκόσμιο άθλημα, στην Ελλάδα.  Αν και η αγωνιστική δραστηριοποίηση των μελών είναι προαιρετική στον σύλλογο μας, η Ελληνική ομοσπονδία Γου Σου δίνει την δυνατότητα στους ενεργούς αθλητές να διαγωνίζονται σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα προωθώντας έτσι το αγωνιστικό-αθλητικό σκέλος της τέχνης με όλα τα οφέλη του.

 

Εγγραφές νέων μελών πραγματοποιούνται όλο το έτος.